'Masten in 't land'

 Blader MEE door de folder die bedoeld was voor landeigenaren


Bladzijde uit Lijnen naar MorgenDe folder Lijnen naar Morgen was bedoeld voor het algemeen geïnteresseerd publiek in het project Zwolle-Meeden-Eemshaven. Maar deze folder heeft nog een ander, minder bekend broertje: Masten in 't land. 

De honderden landeigenaren die met de aanleg van de verbinding te maken kregen vormen een ander soort publieksgroep dan de grotere, meer diverse groep algemeen geïnteresseerden. Landeigenaren zitten met heel andere vragen. Meestal vragen van een aard die de andere geïnteresseerden helemaal niet interessant zouden vinden. Denk aan dingen als ruimtebeslag van de bouwplaats of schilderwerkzaamheden bij herhaling. Het SEP zou dat natuurlijk per landeigenaar kunnen uitleggen met een keukentafelgesprek (hetgeen ook tot op zekere hoogte gebeurd is), maar om de meest algemene vragen alvast te beantwoorden werd de folder Masten in 't land uitgegeven. Deze folder brengt de aanleg van de hoogspanningslijn als een soort verhaal waarbij als het ware de FAQ's worden beantwoord. Het SEP nam daarmee een groot aantal vaak voorkomende vragen bij voorbaat weg.
 

Masten in 't land behandelt de aanleg van de nieuwe hoogspanningslijn, toegespitst op de vragen die voor landeigenaren belangrijk zijn. Welke dingen gebeuren er allemaal op mijn land? Waarom? En wanneer?


De folder is in hoofdzaak in dezelfde stijl vormgegeven als Lijnen naar Morgen (met bijvoorbeeld dezelfde driekleurenopmaak en mastbeeldtekeningen), maar grafisch is hij simpeler en meer to-the-point gehouden. Duidelijk gericht op landeigenaren met vragen waarop een vlot en duidelijk antwoord bestaat. Ook heeft de folder een afwijkend formaat. Hij is bijna zuiver vierkant. 

Klik of tik links- of rechtsmidden de folder, dan verschijnen de pijltjes ◄ en ► waarmee je heen en weer kan bladeren.

 

Met dank aan Jan Uneken voor het bewaren en beschikbaar stellen om in te scannen.